X

Ο Καμμένος ζήτησε την δίωξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για εσχάτη προδοσία

Ο ΥΠΕΘΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση και υπενθύμισε ότι ανάλογες πράξεις οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους.

Ant1news

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη νέα πρόκληση των Χρυσαυγιτών στη Βουλή, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που έσπευσε στη Βουλή αμέσως μετά το επεισόδιο με τον Μπαρμπαρούση, ζήτησε την ποινική δίωξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και του συνόλου των βουλευτών της. Έκανε λόγο για αδικήματα που αφορούν στην εσχάτη προδοσία και ζήτησε την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

«Να θυμίσω ότι σε αυτή την αίθουσα εκλήθη η ηγεσία του στρατού να συλλάβει τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.  Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα. Τα στελέχη του στρατού ορκίζονται στο σύνταγμα,  προστατεύουν το πολίτευμα της χώρας, προστατεύουν τη Δημοκρατία, δεν μπορούν να καλούνται να καταλύσουν το πολίτευμα», τόνισε και διαβεβαίωσε πως ο στρατός δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιους είδους εκκλήσεις.

«Τέτοιες πράξεις οδήγησαν σε απώλεια ελληνικού εδάφους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του ποινική κώδικα του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη εσχάτης προδοσίας και του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη προπαρασκευαστικής κατάλυσης του πολιτεύματος.

Ζητώ να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Μπαρμπαρούση και κατά της ΧΑ και  να γίνει άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα της χώρας και με το στρατό.  Την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς αναφέρουμε το αίτημα ή να υπάρξει ανάκληση εκ μέρους της ΧΑ που διέπραξε το έγκλημα . Δεν πρέπει να αφήνονται σκιές κατά του στρατεύματος», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.