X

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης: συνελήφθη μετά από δίωξη για εσχάτη προδοσία

Διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Σάλος απο όσα είπε στην Βουλή. Τον διέγραψε η Χρυσή Αυγή. Κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για τον εθνικισμό.

Ant1news

Συνελήφθη ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος προκάλεσε σάλο το πρωί στην Βουλή και πληθώρα αντιδράσεων, μετά την παρακίνηση σε πραξικόπημα και την έκκληση του στον Στρατό να συλλάβει και να αποκεφαλίσει την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Η φρουρά είχε υπό παρακολούθηση τον Μπαρμπαρούση εντός της Βουλής για περίπου δύο ώρες. Η εντολή του φρούραρχου Κυριαζόπουλου ήταν «μην τον χάσετε από τα μάτια σας».

Εξερχόμενος απο τη Βουλή περπάτησε 50 μέτρα προς Ζάππειο όπου επί της Αμαλίας τον περίμενε το αυτοκίνητό του. Από εκεί τον «παρέλαβε» η Αντιτρομοκρατική. 

Η σύλληψη, πάντως, έχει εξελιχθεί σε... θρίλερ καθώς δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.  

Η παραγγελία δίωξης για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, σε βαθμό κακουργήματος,  για το οποίο δεν απαιτείται άρση βουλευτικής ασυλίας, έγινε απο τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή, ο οποίος, λίγη ώρα μετά το παραλήρημα του, διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Υπό τον φόβο του "πέλεκυ" της Δικαιοσύνης, ο Μπαρμπαρούσης έκανε μια... μεγαλοπρεπέστατη "κωλοτούμπα", υποστηρίζοντας ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του... 

Το επεισόδιο στη Βουλή στάθηκε αφορμή για σκληρή κόντρα Μαξίμου- ΝΔ, με βαριές εκφράσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΓΕΕΘΑ: οι Ένοπλες Δυνάμεις προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ , με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της Κυβέρνησης, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.