X

Θρίλερ με τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση

Ξέφυγε από αστυνομικούς που τον καταδίωκαν. Κατηγορείται για εσχάτη προδοσία. Σάλος απο όσα είπε στην Βουλή. Τον διέγραψε η Χρυσή Αυγή. Κόντρα Μαξίμου-ΝΔ.

Ant1news

Το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας απέδωσε ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, στον μέχρι πρότινος βουλευτή της Χρυσής Αυγής μετά την παρακίνηση σε πραξικόπημα και την έκκληση του στον Στρατό να συλλάβει και να αποκεφαλίσει την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Η έρευνα του κ. Καλούδη ολοκληρώθηκε τάχιστα, με τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου 'Αμυνας και ο εισαγγελέας προχώρησε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του βουλευτή, παραπέμποντας την δικογραφία στον ανακριτή.

Πλέον ο δικαστικός λειτουργός που θα εξετάσει τον φάκελο, θα κρίνει αν θα διατάξει την σύλληψη του βουλευτή με την διαδικασία του αυτοφώρου ή αν θα τον καλέσει σε απολογία για την υπόθεση.

Η εντολή πάντως του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ζαχαρή , μετά την προσφυγή των κκ Καμμένου και Κουβέλη ήταν να ερευνηθούν σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας και να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Προηγήθηκε σύγχυση αναφορικά με την σύλληψη ή όχι του βουλευτή. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι συνελήφθη, έξω από το σπίτι του,  στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως προβλέπεται για διάπραξη κακουργήματος από βουλευτή, χωρίς να απαιτείται άρση ασυλίας.

Τη σύγχυση επέτεινε η “περιγραφή» της σύλληψης η οποία διέρρευσε από το Φρουραρχείο της Βουλής, δηλαδή ότι συνελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στη λεωφόρο Αμαλίας, όταν αποχώρησε από τη Βουλή. Ωστόσο, η Ελληνική Αστυνομία, δήλωνε άγνοια για την σύλληψη του βουλευτή, ο οποίος, λίγη ώρα μετά το παραλήρημα του, διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή

Ψάχνουν να βρουν τον Μπαρμπαρούση 

Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο Μπαρμπαρούσης κατάφερε να ξεφύγει από αστυνομικούς που τον καταδίωξαν λίγο μετά τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του βουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αστυνομίας εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε να οδηγεί το ΙΧ αυτοκίνητό του με υπερβολική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 180 χιλιόμετρα και δεν σταμάτησε στα μπλόκα της αστυνομίας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, σε περίπτωση που ο Κώστας Μπαρμπαρούσης επιχειρήσει να κινηθεί προς νομούς της Στερεάς Ελλάδας ή της Ηπείρου

Υπό τον φόβο του "πέλεκυ" της Δικαιοσύνης, ο Μπαρμπαρούσης έκανε μια... μεγαλοπρεπέστατη "κωλοτούμπα", υποστηρίζοντας ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του... 

Το επεισόδιο στη Βουλή στάθηκε αφορμή για σκληρή κόντρα Μαξίμου- ΝΔ, με βαριές εκφράσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


ΓΕΕΘΑ: οι Ένοπλες Δυνάμεις προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ , με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της Κυβέρνησης, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.