X

Δημήτρης Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ συζητήσαμε για πρόταση μομφής κατά Κοτζιά

Ο αποπεμφθείς βουλευτής της συγκυβέρνησης, που ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.  Οι επόμενες κινήσεις του.

Ant1news

Το ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συζήτησε το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής κατά του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, αποκάλυψε  μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος χθες το βράδυ διεγράφη από το κόμμα, μετά την από μέρους υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, η πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Εξωτερικών δεν κατατέθηκε, λόγω του ότι δεν υπήρχαν οι 50 απαιτούμενες υπογραφές, αλλά ούτε και ο χρόνος να συγκεντρωθούν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αιτιολογώντας τη χθεσινή του ψήφο υπέρ της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, είπε ότι ψήφισε «ναι», διότι ακολούθησε την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία ήταν ότι «το κείμενο είναι κακό και δεν στηρίζουμε τον Κοτζιά και την κυβέρνηση να υπογράψουν αυτήν τη συμφωνία».

Κληθείς να απαντήσει στην αποστροφή του λόγου του Πάνου Καμμένου, ότι η πρόταση μομφής δεν είχε να κάνει με τη συμφωνία, απάντησε ότι, «η ψήφιση είχε να κάνει με την συμφωνία».

Σχετικά με σχόλια κυβερνητικού αξιωματούχου, ότι ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής καθώς ήταν σε «εντεταλμένη πορεία», απάντησε ότι «η προπαγάνδα του Μαξίμου είναι πολύ καιρό εναντίον μου, γιατί δε θέλει κανέναν με ισχυρή προσωπικότητα» και εκτόξευσε νέα επίθεση κατά στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να απαντήσει στο αν ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση, κατά την ψήφιση της συμφωνίας από την Ολομέλεια, εκτίμησε ότι «δεν μπορεί ακόμα κι αν το θέλει», αφού δεν φτάνουν οι αριθμοί των βουλευτών.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε αρνητικά και είπε πως αυτό που θα κάνει στο άμεσο μέλλον είναι να παραιτηθεί από τη θέση του Αντιπροέδρου, να ξεκουραστεί και να πάει στα συλλαλητήρια.