X

ΝΔ: η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να “λύσει” εν κρυπτώ και το “Αλβανικό”

Η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με την Αλβανία και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, δεν μπορούμε να τα εμπιστευτούμε στην κυβέρνηση των Πρεσπών, δήλωσε ο Κουμουτσάκος.

Ant1news

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δήλωση του για την φημολογούμενη συμφωνία με την Αλβανία την οποία ετοιμάζεται να υπογράψει η Κυβέρνηση, αναφέρει ότι «μετά την εθνικά επιζήμια συμφωνία για το Σκοπιανό,  οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς ετοιμάζονται εν κρυπτώ να "λύσουν" και το “Αλβανικό”». 

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, «η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία και βεβαίως τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας είναι κορυφαία ζητήματα για να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση των Πρεσπών.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αποδεχθεί νέα αρνητικά τετελεσμένα. Απαιτούμε άμεση ενημέρωση και συζήτηση στη βουλή πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας».

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 20 Ιουνίου, ο κ. Κουμουτσάκος, με παρέμβαση του στην ολομέλεια και επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Κοτζιά, είχε ζητήσει από τον ΥΠΕΞ, να απαντήσει για το εύρος της θεματολογίας που συζητά με τη γείτονα χώρα.