X

Γκουαλτιέρι: θετική για την Ελλάδα η συμφωνία του Eurogroup

Ο Ρ.Γκουαλτιέρι χαρακτήρισε απαιτητικό τον στόχο για 3,5% πλεόνασμα και κάλεσε την Κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ant1news

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε τη συμφωνία του Eurogroup ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

«Το πακέτο που αποφάσισε το τελευταίο Eurogroup είναι θετικό, η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μνημόνια, ενώ το πακέτο για το χρέος καταδεικνύει ότι είναι πλήρως βιώσιμο βραχυ-μεσοπρόθεσμα», ανέφερε στη βουλή, στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών με αντικείμενο τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία εν όψει της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος και την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης.

Ο κ. Γκουαλτιέρι χτύπησε ωστόσο, καμπανάκι στην κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και μετά το τέλος του προγράμματος. Χαρακτήρισε απαιτητικό το στόχο για 3,5% πλεονάσματα, σημείωσε πάντως, πως τον έχει υπερβεί και πως ίσως να μην χρειαστούν συμπληρωματικά μέτρα. Πρόσθεσε ακόμη, πως το 2032, αν χρειαστεί, θα υπάρξουν και περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.