X

Θεσσαλονίκη: πετροπόλεμος και χημικά στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

Ομάδα διαδηλωτών που προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στον χώρο της εκδήλωσης, απωθήθηκε με χημικά.

Ant1news

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στη νότια πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης μεταξύ διαδηλωτών, που διαμαρτύρονται για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό, και αστυνομικών δυνάμεων.

Η ένταση ξεκίνησε, όταν περίπου 20-30 διαδηλωτές έσπασαν την πόρτα της νότιας πύλης της ΔΕΘ και αποπειράθηκαν να εισέλθουν εντός του χώρου της Εκθέσεως.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Τα επεισόδια μεταφερθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ με ανθρωποκυνηγητό, φωτιές, αλλά και φθορές στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Να σημειωθεί ότι περίπου 200 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο της ΔΕΘ διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία για το Σκοπιανό, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ αποδοκίμασαν έντονα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που κράτησαν περίπου 3 ώρες, η Αστυνομία προχώρησε σε 4 προσαγωγές.

 

 

Μηταφίδης: γνωστοί φασίστες της πόλης προκάλεσαν τα επεισόδια

Σε "γνωστούς φασίστες της πόλης" απέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης τα επεισόδια που προκάλεσαν άγνωστα άτομα, στη διάρκεια εκδήλωσης, έξω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

"Παρά τις αντιδράσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων τους οποίους τους καθοδηγούν γνωστοί φασίστες της πόλης εμείς θα συζητήσουμε εδώ με τους πολίτες, όσους θέλουν να έρθουν μαζί μας εδώ και να καταθέσουν τις αντιρρήσεις, τις απορίες τους στο συνεδριακό κέντρο", δήλωσε ο κ. Μηταφίδης, προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης, με θέμα τα οφέλη της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας - ΠΓΔΜ και πρόσθεσε, "Οι χρυσαυγίτες  αποπειράθηκαν χθες να χτυπήσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα συνθήματά τους είναι πολύ χαρακτηριστικά. Αυτή είναι η γνωστή γλώσσα του φασισμού, εμείς τουλάχιστον την έχουμε ζήσει από τα παιδικά μας χρόνια".

Ο κ. Μηταφίδης, σχολιάζοντας της αντιδράσεις μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ, που στράφηκε κατά της εκδήλωσης υπογράμμισε, "θέλω να πω ότι αυτή η παρέα από την Τούμπα η οποία στράφηκε εναντίον αυτής της εκδήλωσης προσβάλει όχι μόνο την ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά και της Τούμπας με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις"

 

ΣΥΡΙΖΑ: περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου να καταδικάσει τα επεισόδια

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του για τα επεισόδια, σχολιάζει τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα,  δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες  για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα.

Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας. Περιμένουμε από την  ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ.

Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία. Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές   και το περιθώριο, την καταστά και την ίδια μέρος του.