X

Ένταση και μικροεπεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Αποδοκιμασίες κατά της Αχτσιόγλου (εικόνες)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία με τα Σκόπια, έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, με αφορμή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Σε κλοιό αστυνομικών έξω από το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η εφημερίδα “Εποχή”, με θέμα «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε νέες προ(σ)κλήσεις σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα από την Αριστερά”.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία βρέθηκε στο “στόχαστρο” διαδηλωτών που εξέφραζαν την αποδοκιμασία τους για τη συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες για το Σκοπιανό.

Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια, έξω από το δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες άτομα, που φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον της Κυβέρνησης, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ενώ κατά διαστήματα ακούστηκαν και ακραία εθνικιστικά συνθήματα εναντίον της ΠΓΔΜ.

Γύρω από το δημαρχείο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις που δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν, ενώ μετά τις 10 το βράδυ πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νωρίτερα, μικρής έκτασης επεισόδια και έντονες αποδοκιμασίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα 105 χρόνια της απελευθέρωσης των Σερρών, με αποδέκτη τον Υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.