X

MRB: Προβάδισμα 9,8% η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς κρίνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τη συμφωνία με τα Σκόπια και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Ant1news

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε άλλη μια δημοσκοπική έρευνα, καθώς σύμφωνα με τις τάσεις της MRB το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με διαφορά της τάξης του 9,8%.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,2%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8,9%, η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Ένωση Κεντρώων με 2,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,8%, η Ελληνική Λύση με 1,1%, και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

“Άλλο κόμμα” επέλεξε το 3,4% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε 15,8%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 55,4% έναντι 19,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καλύτερος Πρωθυπουργός από το 32,6%, έναντι 22,8% του Αλέξη Τσίπρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το πώς αντιμετωπίζουν οι ερωτηθέντες την συμφωνία των Πρεσπών και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά στο Σκοπιανό, το 68,3% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία, ενώ μόλις το 12,8% εκφράζει θετική άποψη.

Στην ερώτηση για το αν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο μετά τις 21 Αυγούστου, σίγουρα ή μάλλον απαντά το 49,9%, έναντι 34,6% που έχει αντίθετη άποψη.

Οι ερωτηθέντες εκφράζονται επίσης αρνητικά για το ενδεχόμενο βελτίωσης της οικονομίας και των προσωπικών οικονομικών τους με ποσοστό 65,2% και 65,3% αντίστοιχα, ενώ ποσοστό 34,6% απαντά θετικά στο ερώτημα «αν σας δινόταν η ευκαιρία να φύγετε από τη χώρα θα το κάνατε;».