X

“Σκαρφάλωσε” στο Άγαλμα της Ελευθερίας ως διαμαρτυρία κατά του Τραμπ (εικόνες)

Άκρως συμβολική η κίνηση της γυναίκας, ανήμερα της εθνικής επετείου των ΗΠΑ.

Ant1news

Μια γυναίκα «σκαρφάλωσε» στο Άγαλμα της Ελευθερίας, για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία έχει  χωρίσει χιλιάδες οικογένειες μεταναστών.

Η διαμαρτυρόμενη έφτασε ως την βάση του αγάλματος, ακολουθούμενη από αστυνομικούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να την πείσουν να κατέβει, κάτι που κατέστη εφικτό μετά από τέσσερις ώρες!

Ολόκληρη η διαμαρτυρία της γυναίκας και η επιχείρηση της Αστυνομίας μεταδόθηκε ζωντανά από αμερικανικά τηλεοπτικά μέσα.

«Συνελήφθη ειρηνικά και χωρίς να τραυματιστεί ούτε αυτή ούτε κάποιος από τους αστυνομικούς. Ευχαριστώ τον Θεό που όλα πήγανε τελικά καλά» είπε στο πρακτορείο Reuters αρμόδιος αξιωματούχος.

 

 

 

 

Πριν την αναρρίχηση της γυναίκας, είχαν συλληφθεί, στον ίδιο χώρο, έξι διαδηλωτές που κρέμασαν πανό εναντίον της μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ, που υπαγορεύει τον διαχωρισμό οικογενειών στα σύνορα με το Μεξικό.

 

Οι κανονισμοί στο Πάρκο, όπου βρίσκεται το Άγαλμα της Ελευθερίας,  απαγορεύουν την ανάρτηση πανό, εξ ου και οι συλλήψεις, ως αντίδραση στις οποίες, η γυναίκα ανέβηκε στο Άγαλμα.

Όλες τις ώρες της διμαρτυρίας, το νησί στο οποίο βρίσκεται το Άγαλμα της Ελευθερίας, έμεινε κλειστό και άλλοι επισκέπτες δεν μπορούσαν να επισκεφθούν τον χώρο, όπου βρίσκεται το άγαλμα-σύμβολο.