X

Το ελληνικό νησί που έχει σχήμα …χελώνας! (εικόνες)

Απόκρημνοι βράχοι, μαγευτικές σπηλιές, παραλία με σμαραγδένια νερά και ένας άκρως εντυπωσιακός βυθός.

Ant1news

Είναι ιδιαίτερα γνωστό στους λάτρεις των καταδύσεων (scuba diving), με πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο, εξαιρετικό καταδυτικό ενδιαφέρον, κρυστάλλινα νερά και ποικιλομορφία βυθού.

Ο λόγος για το Κέλυφος ή διαφορετικά «χελώνα», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το νησί, εξαιτίας φυσικά του σχήματός του. Το νησί βρίσκεται ανάμεσα στις χερσονήσους της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, στην Χαλκιδική, ακριβώς απέναντι από τον Νέο Μαρμαρά, στη μέση του κόλπου της Τορώνης.

Όπως γράφει το life-events.gr, είναι ακατοίκητο και ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά του. Έντονο ανάγλυφο ακτογραμμής, με απότομες πλαγιές και ακτές, γεμάτες πεύκα και άγριες ελιές, απόκρημνους βράχους, που δημιουργούν ενδιαφέρουσες σπηλιές και σας καλούν να τις εξερευνήσετε.

 

Το Κέλυφος έχει μία και μοναδική παραλία, η οποία ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά της και αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για κολύμπι και καταδύσεις με αναπνευστήρα (snorkeling).

Μοναδικοί κάτοικοι του νησιού είναι τα αγριοκάτσικα και οι ...γλάροι. Έχει έκταση 1 τ.χμ. και οι διαστάσεις του είναι οι εξής: 1,5 χλμ. μήκος, 700 μέτρα πλάτος και 148 μέτρα ύψος.

 

Όσον αφορά την ιστορία του, θεωρείται ότι ήταν ένα στρατηγικό σημείο – κρυψώνα κατά τη διάρκεια της ελληνικής αρχαιότητας και σε κάποιες περιπτώσεις του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Σήμερα στο νησί μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα ερείπια ενός ρωμαϊκού οικισμού.

Το Κέλυφος συγκεντρώνει όλους όσους λατρεύουν το βυθό. Με μέγιστο βάθος 45 μέτρα, είναι ένα σημείο που σου δίνει μια ιδέα για το πως μοιάζει ένα νησί κάτω από το νερό!