X

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τουρκικό προξενείο για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Οι «Ελληνίδες Μάνες» διαμαρτυρήθηκαν για την παράνομη κράτηση των Κούκλατζη και Μητρετώδη. Ο Τούρκος πρόξενος αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία τους.

Ant1news

Την άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές εδώ και τέσσερις μήνες ζήτησαν μέλη της ομάδας «Ελληνίδες Μάνες», που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του προξενείου της Τουρκίας, στην οδό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Κρατώντας φωτογραφίες των στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018, χωρίς να τους απαγγελθούν ακόμα κατηγορίες από τις τουρκικές δικαστικές Αρχές.

Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν φωτογραφίες των δύο στρατιωτικών, στις οποίες αναγράφεται το σύνθημα "Ελευθερώστε τα παιδιά μας" και φωνάζουν "λευτεριά στον Άγγελο και στον Δημήτρη".

"Κρατούν τα παιδιά χωρίς κατηγορίες. Να τα αφήσουν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Είναι και δικά μας παιδιά. Θα μπορούσε να είναι το παιδί του καθενός" ανέφερε η Δέσποινα Στεφανίδου, μέλος της επιτροπής για τη διεθνοποίηση και αναγνώριση της γενοκτονίας "Εύξεινος λόγος".

Αντιπροσωπεία διαδηλωτών ζήτησε να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόξενο, Ορχάν Γιολμάν Οκάν, προκειμένου να του ζητήσουν την άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα και εκτός από το αίτημα για άμεση αποφυλάκιση, τα μέλη της ομάδας εξέφρασαν και τη συμπαράστασή τους στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Η φωτογραφία είναι από το Thestival.gr.