X

Καταδικάστηκε ο άντρας που παντρεύτηκε 11χρονη… αλλά όχι για το λόγο που φαντάζεστε!

Τόσο το κατηγορητήριο, όσο και η ποινή που του επιβλήθηκε προκάλεσαν την οργή της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Ant1news

Καταδικάστηκε ο 40χρονός άνδρας από τη Μαλαισία  που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων τον προηγούμενο μήνα, όταν παντρεύτηκε ένα 11χρονο κοριτσάκι. Ο λόγος όμως που βρέθηκε στο δικαστήριο ήταν η πολυγαμία και όχι ο γάμος με ανήλικη.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο συγκεκριμένος άνδρας είχε δύο ακόμα γάμους και έξι παιδιά. Η δεύτερη γυναίκα του ήταν αυτή που έκανε την καταγγελία και ο ίδιος βρέθηκε ενώπιον του θρησκευτικού δικαστηρίου της Μαλαισίας. 

Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν έξι μήνες φυλάκισης, εξαγοράσιμη με τον σαραντάχρονο Μαλαισιανό να καλείται να πληρώσει στις αρχές 450 δολάρια. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ο γάμος ήταν νόμιμος, κάτι που τελικά δεν ίσχυε.

Ο δικηγόρος του αποκάλυψε στο Twitter ότι οι κατηγορίες ήταν μόνο για πολυγαμία ενώ πουθενά δεν τέθηκε το θέμα της τέλεσης γάμου με ανήλικη. Ο ίδιος παραδέχτηκε, «γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, το να παντρευτεί κανείς ένα παιδί πρέπει να γίνει ποινικό αδίκημα».

Μάλιστα έπειτα από έρευνα κυβερνητικών αρχών αποκαλύφθηκε πως η ίδια η μητέρα του κοριτσιού είχε δεχτεί να γίνει ο γάμος, με τη μόνη προϋπόθεση να παραμείνει στο πατρικό της σπίτι μέχρι τα 16. 

Τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία της Μαλαισίας δείχνουν πως στη χώρα υπάρχουν 15 χιλιάδες ανήλικα κορίτσια παντρεμένα.