X

Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

"Παρών" ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναμένεται να θέσει το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Κοτζιάς και Καμμένος συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό.

Ant1news

Έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο νέο κτίριο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.

Κατά την άφιξή του στο χώρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχθηκε ένα θερμό χαιρετισμό με εναγκαλισμό από τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ, ο οποίος εκείνη στη στιγμή έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πριν από τον Αλέξη Τσίπρα στον χώρο της Συνόδου είχαν φτάσει οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης, θα θέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ώστε να βρεθεί λύση για την άμεση απελευθέρωση τους, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και στη διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, καθώς -όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος- το ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού.

 

Η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν έχει οριστεί για αύριο, Πέμπτη, στις 14.30 ώρα Βελγίου, στο περιθώριο της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύντομη συνομιλία Τσίπρα- Ερντογάν 

Τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος έφτασε στις Βρυξέλλες, υποδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της συνόδου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εθεάθη να έχει μία μακρά και ζεστή συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ στη συνέχεια –όπως αναφέρεται στα τουρκικά μέσα- είχε μία σύντομη συνομιλία και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.