X

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για Αντωνοπούλου και Ζουράρι

“Φωτιές” άναψε ο διορισμός της Ράνιας Αντωνοπούλου στον ΟΟΣΑ και του Κώστα Ζουράρι στην αντιπροεδρία της Βουλής

Ant1news

Φραστικά “πυρά” αντάλλαξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τους διορισμισμούς της Ράνιας Αντωνοπούλου ως εκπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ και του Κώστα Ζουράρι στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής

«Mας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα...» σχολίασε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας πως «άνθρωποι που κρίθηκαν ακατάλληλοι να παραμείνουν στην κυβέρνηση για ηθικούς λόγους, εντός ολίγων μηνών όχι μόνον κρίνονται κατάλληλοι, αλλά επιβραβεύονται με άλλες αξιοζήλευτες θέσεις».

«Περισσεύει το θράσος,  σε μια παράταξη που στελέχη της έχουν καταδικαστεί με τον μισό Ποινικό Κώδικα» απάντησε, μεταξύ άλλων το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των δύο κομμάτων:

ΝΔ: μας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα

«Δεν πέρασε λίγος καιρός που έμεινε η κ. Αντωνοπούλου χωρίς επίδομα στέγασης και η Κυβέρνηση φρόντισε να την αποκαταστήσει διορίζοντας την ως εκπρόσωπο της χώρας μας στον ΟΟΣΑ, όπου θα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερο μισθό και ακόμη μεγαλύτερο επίδομα στέγασης.

Ο κ. Ζουράρις, ο οποίος εκδιώχθηκε από υφυπουργός Παιδείας επειδή χυδαιολογούσε κατά οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, αποκαθίσταται ως αντιπρόεδρος της Βουλής, προφανώς για να συντονίζει καλύτερα την “κερκίδα” των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Άνθρωποι που κρίθηκαν ακατάλληλοι να παραμείνουν στην κυβέρνηση για ηθικούς λόγους, εντός ολίγων μηνών όχι μόνον κρίνονται κατάλληλοι, αλλά επιβραβεύονται με άλλες αξιοζήλευτες θέσεις.

Με δυο λέξεις: Mας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα...».

ΣΥΡΙΖΑ: περισσεύει το θράσος στη ΝΔ

«Τόσο το ηθικό πλεονέκτημα, όσο και η σοβαρότητα είναι έννοιες άγνωστες για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό που περισσεύει είναι το θράσος,  σε μια παράταξη που στελέχη της έχουν καταδικαστεί με τον μισό Ποινικό Κώδικα. Τους ενοχλεί μάλλον ότι δεν ρωτήθηκαν οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη, στα γνωστά δείπνα στήριξής του, για το ποια πρόσωπα θα ενέκριναν, και με ποια ανταλλάγματα».

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης δήλωσε απαντώντας στη ΝΔ: 

«Στο σπίτι του κρεμασμένου τολμούν να μιλούν για σχοινί.

Έχουν το θράσος στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου και του Σαμαρά να επικαλούνται την ηθική, από την οποία έχουν πάρει διαζύγιο προ πολλού.

Τους ενόχλησε ότι ο κ. Ζουράρις εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Ζουράρις σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται τα «διαπιστευτήρια» του Κυριάκου.

Πρόκειται για έναν γνωστό και καταξιωμένο καθηγητή και διανοούμενο, με ευαισθησίες και πίστη σε αρχές και αξίες.

Αντιθέτως, στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου και του Σαμαρά πολλοί είναι εκείνοι που καλούνται να αποδείξουν αν έχουν την παραμικρή σχέση με την ηθική».