X

“Πύρινος εφιάλτης” στην Σητεία (βίντεο)

Μεγάλη φωτιά κοντά σε ανεμογεννήτριες. Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις. Κινδύνευσαν πυροσβέστες…

Ant1news

Σε ύφεση αλλά με συνεχείς αναζωπυρώσεις η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Αχλάδια της Σητείας η οποία από το πρωί της Πέμπτης έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα θαμνώδους και αγροτολιβαδικής έκτασης.

Το απόγευμα επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη Καναντέρ τα οποία έφτασαν από την Ελευσίνα για να ενισχύσουν τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα στις εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης του πύρινου μετώπου.

Λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων- οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή έχοντας κυκλώσει το μέτωπο με βασικό αντίπαλό τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Δώδεκα οχήματα με 24 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και του στρατού με ενίσχυση από τον δήμο και πολίτες συνδράμουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενδέχεται να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα ανεμογεννήτριας πάρκου ΑΠΕ.

«Η φωτιά είναι μεγάλη, αλλά δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή», όπως δήλωσε  στο neakriti.gr ο διοικητής της πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης, κ .Μαραγκάκης.

 

 

 

Σύμφωνα, εξάλλου, το cretapost, ομάδα πυροσβεστών κινδύνευσε από τις φλόγες.  Eυτυχώς κατόρθωσαν να απομακρυνθούν λίγο πριν εγκλωβιστούν.

Η φωτιά πλησίασε και στα πρώτα σπίτια του Αγίου Γεωργίου, χωρίς, ωστόσο, να εκκενωθεί το χωριό καθώς οι άνεμοι έσπρωξαν τις φλόγες προς αγροτικές εκτάσεις της κοινότητας Συκιάς.