X

Σε “κλοιό” πυρκαγιών το Λασίθι

Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα, μάχη με τις φλόγες στα Αχλάδια Σητείας.

Ant1news

Σε “κλοιό” πυρκαγιών βρίσκεται ο νομός Λασιθίου, όπου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε διάφορα μέτωπα, καθώς εστίες φωτιές «αναφύονται» σε ξεχωριστά σημεία.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μάλες Ιεράπετρας. Στην μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 48 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις από αέρος κάνει 1 ελικόπτερο.

Σε ύφεση ήταν ως αργά το βράδυ η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Αχλάδια της Σητείας. Στο σημείο παρέμειναν όλη τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έδωσαν μεγάλη μάχη για την πυρόσβεση, η οποία συνεχίζεται ως τώρα. Δεκάδες πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και του Στρατού με ενίσχυση από τον Δήμο και πολίτες συνδράμουν συνολικά τις προσπάθειες.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, με διαρκώς υπαρκτό το φόβο αναζωπυρώσεων ,ενώ στάχτη έχουν γίνει εκατοντάδες στρέμματα.

Σύλληψη για εμπρησμό από πρόθεση

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη από υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 43χρονος Έλληνας, ως υπαίτιος εμπρησμού από πρόθεση, σε χορτολιβαδική έκταση, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, του νομού Λασιθίου, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12 Ιουλίου 2018 και ώρα 02:00. Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουλίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου.