X

Πέθανε ο Μάνος Αντώναρος

Κατέληξε μετά από νοσηλεία δύο εβδομάδων, στον Ευαγγελισμό. Το συγκινητικό αντίο απο τον αδελφό του, Ευάγγελο.

Ant1news

Πέθανε στις 13:30 της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Μάνος Αντώναρος, στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύονταν προσβεβλημένος από το βακτήριο της λεγιονέλλας. 

Ο Μάνος, πατέρας δύο παιδιών, έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 62 ετών. 

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ούτε 24 ώρες πριν επέλθει το μοιραίο, ο αδελφός του, Ευάγγελος Αντώναρος, είχε ευχαριστήσει τους φίλους και γνωστούς της οικογένειας για τη στήριξή τους, όμως κάνοντας λόγο για «άνιση μάχη».

Ο Μάνος εργάστηκε στον ΑΝΤ1, ως παραγωγός ραδιοφονικών εκπομπών στον ΑΝΤ1 Radio και στην παραγωγή ειδήσεων του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 TV.

 

Ως αρθρογράφος είχε γράψει στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος, Εθνος, Βραδυνή, Εξπρες, Κέρδος, Αθλητική Ηχώ και σε περιοδικά, ενώ υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Αθήνα 9.84.

Ακόμη, είχε υπάρξει διευθυντής στο Κανάλι-5 και παραγωγός στον στον Alpha. Στην τηλεόραση εργάστηκε, εκτός απο τον ΑΝΤ1, ως διευθυντής προγράμματος στον ΣΚΑΙ, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του MEGA,  παρουσιαστής εκπομπών στο Seven-X και συντονιστής στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕRT-SAT.

Ο αποχαιρετισμός απο τον αδελφό του

Σε μια συγκινητική ανάρτηση του στο Facebook, ο αδελφός του, πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, τον αποχαιρετά με πόνο ψυχής, γράφοντας "Με ανείπωτο πόνο στη καρδια μου αππχαορευώ σήμερα το μονάκριβο και πολυαγαπημένου μου αδελφό, τον Μανο. Μας είπε αντίο σήμερα το.μεσημέρι μετα απο μια ανιση μαχη 20 ξμερών. Χάνω τον ανθρωπο που μεγαλώσαμε μαζι στη κρεββατοκαμαρα της οδού Φορνέζη, που παίζαμε πόλεμο με πλαστικά σπαθια στη πίσω βεραντούλα της μκνοκατοικίας μας, που μαλλώναμε και μονιαζαμε. Που μπήκαμε κι οι δυό στη δημοσιογραφία -- από άλλα μετερίζια. Εκείνος μποέμ δημιπυργικός με μοναδική πέννα και άφθαστες σύγχρονες φρεσκες ιδεες. Λατρευτός στισ παρέες, με χιούμορ κι αγάπη για τους ανθρώπους. Θα μου λείψεις Μανο μου. Θα μου λείψουν οι παρατηρήσεις οι υποδείξεις που μου έκανες από αγάπη. Εμένα του πιο συμβατικού. Να ήξερες πόσπ σοβαρα τις έπαιρνα, να ήξερες μόνο...Πόσο θα.μου λείψουν όλα αυτά. Αλλά κυρίως εσυ που μ εβγαζες τόσο συχνά απο τη γκριζάδα της...ρουτινας μου. Ησουν/εισαι σπουδαίος ανθρωπος. Και γι αυτό αθόρυβος..."

 

 

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Μάνο Αντώναρο

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής. Σε δήλωση του, ο Νίκος Βούτσης αναφέρει «Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μάνου Αντώναρου, ενός διακεκριμένου δημοσιογράφου, με μακρά πορεία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Για τον αδόκητο θάνατό του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του και την ειλικρινή συμπαράστασή μου στον μονάκριβο αδελφό του Ευάγγελο Αντώναρο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Μάνου Αντώναρου, ενός δημοσιογράφου με πολύχρονη και επιτυχημένη θητεία στα ΜΜΕ», αναφέρεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

 

«Η δημοσιογραφική οικογένεια έγινε σήμερα φτωχότερη. Έχασε ένα εργατικό και πάντα σεμνό μέλος της: Τον Μάνο Αντώναρο. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας είχε σημαντική παρουσία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ενώ ιδιαίτερη αγάπη είχε για το διαδίκτυο, αφού ήταν από τους πρώτους blogger στην Ελλάδα. Ξεχώρισε για τον επαγγελματισμό, τη συναδελφικότητα και την διεισδυτική του ματιά στα γεγονότα. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του δημοσιογράφου Μάνου Αντώναρου, που επί είκοσι ημέρες έδινε σκληρή αλλά άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την βαθιά της θλίψη για το θάνατο του δημοσιογράφου Μάνου Αντώναρου που έφυγε από τη ζωή μετά την άνιση μάχη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Ο Μάνος Αντώναρος έγινε γνωστός και αγαπητός από την σπουδαία πένα του. Έγραφε και σχολίαζε τα πάντα με μοναδικό τρόπο και αγάπησε τη δημοσιογραφία όσο ελάχιστοι. Η Ένωση Κεντρώων αποχαιρετά έναν πολύ καλό φίλο, του προέδρου που συχνά -πυκνά αντάλλασσαν απόψεις, αλλά και μοναδική θα παραμείνει, η αψεγάδιαστη φιλία που διατηρούσε με πολλά στελέχη του κόμματος. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας, στους οικείους του και στην οικογένεια του» αναφέρει η ανακοίνωση.