X

Ανθοσύνθεση για το βιβλίο Γκίνες (βίντεο)

Ένα –ένα έβαλαν τα τριαντάφυλλα που εξετάζει η επιτροπή Γκίνες. Ποιος κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης σύνθεσης με λουλούδια.

Ant1news

Μία θέση στο Βιβλίο Γκίνες διεκδικούν οι κάτοικοι της πόλης Πέδρο Μοντάγιο (Pedro Montayo) στο Εκουαδόρ.

Εκπρόσωποι του Ρεκόρ Γκίνες βρίσκονται ήδη στο Εκουαδόρ και έχουν μετρήσει την πυραμίδα από τριαντάφυλλα, ενώ η ετυμηγορία τους αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.

Πρόκειται για πυραμίδα που φτιάχτηκε με πάνω από 500.000 τριαντάφυλλα, από τα βουνά των Άνδεων.

Η πυραμίδα έχει επιφάνεια 1.100τμ και ζυγίζει περίπου 30 τόνους, ενώ το σχήμα της είναι εμπνευσμένο από την πυραμίδα Cochasqui που βρίσκεται σε αρχαιολογικό πάρκο στα βόρεια της πρωτεύουσας Κίτο.

Το ρεκόρ που διεκδικεί είναι για τη μεγαλύτερη κατασκευή από λουλούδια στον κόσμο.

Η κατασκευή της πυραμίδας ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου από εθελοντές που δούλευαν σε 24ώρη βάση, τοποθετώντας ένα –ένα τα τριαντάφυλλα με τα χέρια τους, μέχρι την ολοκλήρωση του πρωτότυπου κατορθώματός τους.

Τα λουλούδια μεταφέρθηκαν με φορτηγά από 150 καλλιεργητές των βουνών των Άνδεων.

Τα τριαντάφυλλα έφτασαν σε αποθήκη και οι εθελοντές ανέλαβαν να κόψουν τα αγκάθια, να βγάλουν τα φύλλα και να τοποθετήσουν τα ρόδα σε κουτιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου χτίστηκε η πυραμίδα.

Καθ’όλη τη διαδικασία τα λουλούδια διατηρούνταν φρέσκα μέσα σε βαθιά ψύξη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το όλο εγχείρημα στοίχισε περίπου 500.0000 δολάρια.

Το ρεκόρ για σύνθεση από λουλούδια κρατά η Γερμανία και συγκεκριμένα η Φρανκφούρτη, όπου είχε φτιαχτεί το 2005 κατασκευή από 170.000 λουλούδια.