X

Απογράφουν τις… γάτες στην Αμερική

Οι Αμερικανοί ευελπιστούν να βρουν τρόπο διαχείρισης του πληθυσμού των αιλουροειδών…

Ant1news

Το DC Cat Count (DC Καταμέτρηση Γάτων) είναι το σχέδιο στο οποίο έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι Αμερικανοί ώστε να βρουν τη λύση στο πρόβλημα αιλουροειδών.

Το σχέδιο διαχειρίζονται οργανώσεις, ανάμεσά τους το Smithsonian Conservation Biology Institute και το Humane Society. Πρόκειται να χρησιμοποιήσουν παγίδες με κάμερες, ερωτηματολόγια σε νοικοκυριά και άλλες τεχνικές για να διακριβώσουν τον αριθμό τόσο των οικόσιτων γάτων όσο και των αδέσποτων που βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, την πόλη  των 690.000 κατοίκων.

Η κοινή γνώμη υποστηρίζει ότι το να γίνει γνωστό πόσες γάτες ζουν στην Ουάσιγκτον θα βοηθήσει τα καταφύγια ζώων να διανείμουν με καλύτερο τρόπο, τους πόρους και τους ερευνητές της άγριας ζωής να παρακολουθούν τις γάτες και να διαχειριστούν τον πληθυσμό των αδέσποτων γάτων.

Η απογραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο 2021

Ο συνολικός αριθμός των οικόσιτων γάτων ξεπερνά τα 74 εκατομμύρια σε ολόκληρη τη χώρα και περίπου ένα στα τρία νοικοκυριά στις ΗΠΑ έχουν τουλάχιστον μια γάτα σύμφωνα με τα στοιχεία του 2012 από την Ένωση Αμερικανών Κτηνιάτρων.

Έρευνα που διενεργήθηκε από επιστήμονες της αμερικανικής κυβέρνησης  και δημοσιεύτηκε το 2013, διαπίστωσε ότι οι γάτες είναι η κύρια αιτία θανάτου των πουλιών και των μικρών θηλαστικών, εν μέρει εξαιτίας των μεγάλων πληθυσμών αγριόγατων.