X

Θρήνος και αγωνία στον Έβρο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα δυο παιδιά

Νεκροί εντοπίστηκαν η μητέρα και το ένα της παιδί ηλικίας ενός έτους. Συνεχίζονται οι έρευνες για τα άλλα δυο αγοράκια.

Ant1news

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση με την εξαφάνιση της μητέρας και των τριών παιδιών τουρκικής καταγωγής που αγνοούνταν στον Έβρο, καθώς σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ βρέθηκαν νεκροί η μητέρα και το ένα της παιδί.

Όπως ανακοίνωσαν τα τουρκικά μέσα, η μητέρα Χατιτζέ Ακτσαμπάι, ετών 36 και το μικρότερο από τα παιδιά, ο μικρός Μπεκίρ Αράς, ενός έτους, ανασύρθηκαν νεκροί από τα νερά του ποταμού.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας της Αδριανούπολης, οι έρευνες γύρω από την πέτρινη γέφυρα της Κασταμονής συνεχίζονται για την εύρεση του 7χρονου Μπεκίρ Αράς και του μικρότερου αδερφού του, Μεσούτ πέντε ετών.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν εννέα άτομα, όλοι τούρκοι υπήκοοι, προσπάθησαν να διαφύγουν από την Τουρκία με βάρκα, η οποία ανετράπη.

Οι πέντε από τους επιβάτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο μετά το συμβάν και διεσώθησαν, δήλωσαν στις αστυνομικές Αρχές ότι μαζί τους στη βάρκα βρίσκονταν άλλα τέσσερα άτομα, μία γυναίκα και τρία ανήλικα παιδιά, με τις έρευνες για τον εντοπισμό τους να ξεκινούν άμεσα.

Ο σύζυγος της Χατισέ, Μουράτ Ακτζαμπάι, απηύθυνε έκκληση για να ενταθούν οι έρευνες των αρχών αλλά και για βοήθεια από όποιον μπορεί.

«Το όνομά μου είναι Μουράτ Ακτζαμπάι. Τη νύχτα της 18ης Ιουλίου, στη 1 το πρωί, η βάρκα μας ανετράπη στον ποταμό Έβρο. Δεν έχω νέα από τη γυναίκα μου Χατιτζέ και των τριών γιων μας τις τελευταίες 17 ώρες. Ωστόσο, οι αρχές φαίνεται πως δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί αρκετά. Κάνω έκκληση σε όλους να με ακούσετε και να βοηθήσετε την οικογένειά μου», έλεγε ο Ακτζαμπάι στο βίντεο.