X

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των πνιγμών στην Ελλάδα

Άλλοι επτά άνθρωποι πνίγηκαν τις τελευταίες ώρες, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ant1news

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες, καθώς ακόμα επτά άνθρωποι ανασύρθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή νεκροί.

Το πρωί του Σαββάτου ένας 38χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή «Αυλάκι Παλιουρίου» Χαλκιδικής και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το απόγευμα και ένας 64χρονος από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αμμόλοφων της Νέας Περάμου Καβάλας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αργότερα ένας 76χρονος ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή «κάμπινγκ» Ιερισσού και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Πολύγυρου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, επίσης χθες το απόγευμα ένας 83χρονος, από τη  θαλάσσια περιοχή «Αγ. Τριάδας» Μεσολογγίου. Ο ηλικιωμένος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.  

Ωστόσο, ακόμα ένας άνθρωπος πνίγηκε σήμερα το πρωί στις σε πλαζ στην Αμφιλοχία. Τον άτυχο άνδρα εντόπισαν λουόμενοι που βρισκόταν κοντά και κάλεσαν σε βοήθεια. Άμεση ήταν η επέμβαση από το Λιμενικό Αμφιλοχίας και το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 84χρονο στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 84χρονος  ήταν κάτοικος Αγρινίου και τους θερινούς μήνες έμενε στην Αμφιλοχία όπου διατηρούσε κατοικία. Τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου, ερευνά το Λιμενικό Αμφιλοχίας.

Νέος πνιγμός σημειώθηκε και στις θάλασσες της Κρήτης με θύμα έναν ακόμα τουρίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 64χρονο τουρίστα που βρισκόταν με την οικογένειά του στα Χανιά και απολάμβανε τις διακοπές του.

Στη λίστα των θυμάτων από πνιγμό προστέθηκε κι ένας 69χρονος Χαλκιδέος, ο οποίος στις 12:15 το μεσημέρι της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή στη πολυσύχναστη Πλαζ «Αστέρια», στη Χαλκίδα.