X

“Κάθε παιδί, Μία αγκαλιά”: Τι πετύχαμε μαζί αυτήν την σεζόν

Απολογισμός του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΑΝΤ1 για την στήριξη Ιδρυμάτων, με την βοήθεια των τηλεθεατών.

Ant1news

Ο ΑΝΤ1, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάθε Παιδί, μία Αγκαλιά», για ακόμη μία σεζόν, υποστήριξε έμπρακτα δράσεις και ενέργειες οι οποίες αφορούν στο παιδί, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του για ένα καλύτερο μέλλον.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο ΑΝΤ1 την περίοδο των Χριστουγέννων άρχισε μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το έργο του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού». Τα μηνύματα αγάπης και προσφοράς μεγάλωναν καθημερινά με την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του ΑΝΤ1 να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 56.600 κλήσεις και εστάλησαν περισσότερα από 33.400 SMS στο 19810. Έτσι, συγκεντρώθηκαν  περισσότερα από €265.000, εξασφαλίζοντας 110.281 γεύματα για τα παιδιά που υποστηρίζει ο Οργανισμός  «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το Πάσχα του 2018, ο ΑΝΤ1 δημιούργησε μία αλυσίδα αγάπης με την πολύτιμη αρωγή των τηλεθεατών, των εργαζομένων του και συντελεστών του σταθμού, μέσα από την  πρωτοβουλία του να στηρίξει 10 μικρότερα Ιδρύματα και φορείς σε όλη την Ελλάδα τα οποία βοηθούν 550 παιδιά. Συγκεκριμένα, το Σωματείο «ΕΛΙΖΑ», την «Αγκαλιά», τη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα». Την «Ανάδυση» στην Αίγινα. Τη «Μέλισσα» και Το «Άσυλο του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη. Το Δίκτυο «Είμαι ακόμα παιδί» στην Κρήτη. Τις «Άσπρες Πεταλούδες», στο Βόλο. Το «Κέντρο Προστασίας του Παιδιού», στα Ιωάννινα και το «Φωτεινό Αστέρι» στην Πάτρα.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των τηλεθεατών για ακόμη μια φορά. Περισσότερα από €100.000 συγκεντρώθηκαν μέσω των 23.000 κλήσεων και SMS προς την ειδική γραμμή υποστήριξης που δημιούργησε ο ΑΝΤ1 για να συνεχίσουν την προσφορά τους στα παιδιά και την ομαλή λειτουργία τους 10 μικρότερα Ιδρύματα και Φορείς.

Παράλληλα με τις δύο παραπάνω μεγάλες ενέργειες που διοργανώθηκαν υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΑΝΤ1, ο σταθμός υποστήριξε έμπρακτα δεκάδες άλλες μικρές ή μεγάλες δράσεις Ιδρυμάτων ή Φορέων που σχετίζονται με το παιδί. Συνολικά υποστηρίχθηκαν πάνω από 80 τέτοιες δράσεις την προηγούμενη σεζόν.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους:

 

Συνεχίζουμε δυναμικά για να έχει «Κάθε Παιδί, μια Αγκαλιά»!