X

F1: ανατροπή στο πρωτάθλημα μετά την νίκη του Χάμιλτον

Ο Βρετανός πιλότος κέρδισε το Grand Prix της Γερμανίας, αφήνοντας πίσω του τον  Φέτελ.

Ant1news

Πρώτος είδε την καρό σημαία ο Λούις Χάμιλτος στο Grand Prix της Γερμανίας, σε μια νίκη που φέρνει ανατροπές και στην βαθμολογία των οδηγών...

Ο Βρετανός, ο οποίος είχε εγκαταλείψει στα δοκιμαστικά, εξαιτίας προβλήματος με τα υδραυλικά του μονοθεσιου του, ξεκίνησε την κούρσα απο τις πίσω θέσεις του αγώνα, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος μέχρι χθες διατηρούσε προβάδισμα οκτώ βαθμών στο πρωτάθλημα οδηγών, είχε καταλάβει την pole position.

Ωστόσο στην διάρκεια του αγώνα, 15 γύρους πριν απο τον τερματισμό, γλίστρησε και βγήκε εκτός πίστας λόγω της βροχής κι έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την διεκδίκηση του Grand Prix και τελικώς να "βλέπει την πλάτη" πλέον του Χάμιλτον.

Ο οδηγός της Mercedes δεν άφησε να περάσει αναξιοποίητη η ευκαιρία, ενώ είχε ήδη ανέβει στην 4η θέση απο την 14η απο την οποία ξεκίνησε. Εκμεταλλευόμενος την «σύγχυση» που είχε δημιουργήσει η σύντομη νεροποντή, πέρασε τους Κίμι Ραϊκόνεν και Βάλτερι Μπότας και είδε πρώτος την καρό σημαία, ανατρέποντας τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου.

 

Με την τέταρτη φετινή του νίκη, ο Χάμιλτον πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών, αφήνοντας 17 βαθμούς πίσω του τον Φέτελ.

Ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας ολοκλήρωσε το θρίαμβο για τη Mercedes, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, με τη Φεράρι να περιορίζεται στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τον Φινλανδό Κίμι Ραϊκόνεν, χάνοντας την πρώτη θέση και στη βαθμολογία των κατασκευαστών από τη γερμανική ομάδα.