X

Επίθεση του “Ρουβίκωνα” στο Υπουργείο Εξωτερικών

Αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο κτήριο του Υπουργείο Εξωτερικών.

Ant1news

Μία ομάδα 8-10 μελών του “Ρουβίκωνα” πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στο κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέταξαν μπογιές και έριξαν τρικάκια με μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου.

Σε ανάρτηση τους, στο διαδίκτυο, τα μέλη της ομάδας των αντιεξουσιαστών αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, ενώ εξαπολύουν επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Νίκο Κοτζιά.

«Αυτά για την ώρα και ασφαλώς θα επανέλθουμε», καταλήγουν στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπογράφοντας “Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας”.

Την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση εκφράζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

 

 

 

 

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας επιτέθηκαν με βαριοπούλες και πέτρες στην ΔΟΥ Ψυχικού, ανεβάζοντας στο διαδίκτυο και βίντεο από την επίθεση.