X

Προβλήματα στα Μέσα Μεταφοράς λόγω των πυρκαγιών

Κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ προς την Πελοπόννησο και Ήπειρο δεν πραγματοποιείται. Πως θα κινηθεί την Τρίτη ο Προαστιακός. Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο.

Ant1news

Κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ προς την Πελοπόννησο και Ήπειρο δεν πραγματοποιείται λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κινέτα, αφού από νωρίς το απόγευμα παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. 

Επίσης, με εντολή της ΕΛΑΣ και της πυροσβεστικής έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου Αθήνα-Κιάτο και αντίστροφα, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού προς Αεροδρόμιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του Προαστιακού από Αθήνα – Κινέτα και αντίστροφα λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση. 

Επίσης, από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) υπάρχουν τροποποιήσεις δρομολογίων στις λεωφορειακές γραμμές 301, 314 και 324 που εξυπηρετούν τις περιοχές Ανθούσα, Πεντέλη κυκλική, Παλλήνη, Ραφήνα.

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ προς Ραφήνα και Νέα Μάκρη, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι, «ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας κανονικά, αλλά δεν γνωρίζουν μέχρι που θα φθάσουν και πώς, γιατί αρμόδιοι είναι η ΕΛΑΣ και η πυροσβεστική».

Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» 

Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ουδέποτε έκλεισε λειτουργούσε και λειτουργεί κανονικά καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας, τονίζει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική δεν έχουν επηρεάσει την λειτουργία του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναφέρει η ΥΠΑ και διευκρινίζει πως τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες λόγω των δυνατών νοτιοδυτικών ανεμών (48 κόμβοι) μερικές πτήσεις με απόφαση των ίδιων των πιλότων των αεροπορικών εταιρειών κατευθύνθηκαν σε γειτονικά και εναλλακτικά αεροδρόμια, όπως της Πάρου, του Ηρακλείου και της Καλαμάτας όπου μετά από μία με δύο ώρες επέστρεψαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι άνεμοι στο αεροδρόμιο κυμαίνονται μεταξύ 30 και 37 κόμβων και το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.