X

Το πευκοδάσος έγινε… στάχτη στα Χανιά (βίντεο)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά στον Αποκόρωνα.

Ant1news

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή του Αποκόρωνα αλλά οι πυροσβέστες ευελπιστούν ότι, κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα την θέσουν υπό μερικό έλεγχο.   

Η φωτιά εξελίχθηκε σε ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου, καίγοντας δασική και αγροτική έκταση - ενώ ζημιές υπέστησαν τα δίκτυα υποδομής του δήμου και το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς κάηκαν περίπου 15 στύλοι με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Ζημιές έχει υποστεί και το ζωικό βασίλειο. Ωστόσο ακριβής αποτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής θα γίνει όταν η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών στις Βρύσσες, όπου τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές πεζοπόρες πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Ρίψεις νερού έκαναν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Παράλληλα κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσα διέθεταν, προσπαθούσαν να διασώσουν τις περιουσίες τους, όπως μεταδίδει το cretalive..

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Για την παροχή των πρώτων βοηθειών διακομίσθηκαν σε νοσηλευτικές μονάδες τουλάχιστον 5 πολίτες που αντιμετώπιζαν κυρίως αναπνευστικά προβλήματα.