X

Στο νεκροτομείο του Σχιστού η αναγνώριση των νεκρών της τραγωδίας

Το έργο της αναγνώρισης των νεκρών έχουν αναλάβει συγγενείς και Ιατροδικαστές.

Ant1news

Στο νεκροτομείο του Σχιστού παίζεται ακόμα μία πράξη του δράματος, με τους συγγενείς των αγνοουμένων να συρρέουν για το μακάβριο έργο της αναγνώρισης των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε χθες την ανατολική Αττική.

Οι αρμόδιοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση, με τους συγγενείς να φτάνουν στο Σχιστό, είτε να αναγνωρίζουν, είτε να είναι αναγκαίο να δώσουν δείγμα DNA και να γίνει η ταυτοποίηση, με τους 50 και πλέον νεκρούς που έχουν μεταφερθεί εκεί από το Μάτι και τη Ραφήνα.

Ειδική ομάδα ιατροδικαστών για την ταυτοποίηση των σορών

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα χρειαστούν πολλοί ιατροδικαστές.Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως "συναισθανόμενο την ανάγκη για συμβολή στην αντιμετώπιση του πόνου που προκάλεσε η εθνική τραγωδία ενεργοποίησε το σύνολο των δυνάμεών του για την ταχεία και αξιόπιστη διεκπεραίωση του ιατροδικαστικού έργου.

Ήδη έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να εξασφαλίσει με πλήρη αξιοπιστία την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς, να πιστοποιήσει τις αιτίες θανάτου ενός εκάστου και να υποστηρίξει τους συγγενείς των θυμάτων.

Με τον τρόπο αυτό ελπίζεται στο συντομότερο δυνατό χρόνο να παραδοθούν οι σοροί στους συγγενείς των θυμάτων για να ταφούν μαζί με αξιόπιστη αναφορά των αιτιών θανάτου". 

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να αγνοούνται άνθρωποι, ενώ για το λόγο αυτόν έχει ανοίξει μία ψηφιακή πλατφόρμα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους συγγενείς των αγνοουμένων να καλούν στο 199 για τη δήλωση της εξαφάνισης.