X

Χωρίς τέλος η τραγωδία: βρέθηκαν κι άλλοι νεκροί στη Ραφήνα (εικόνες)

Δεν έχει τέλος η τραγωδία, καθώς οι Αρχές εντόπισαν ακόμα ένα αυτοκίνητο με απανθρακωμένους ανθρώπους μέσα.

Ant1news

Τουλάχιστον τέσσερις ακόμα νεκροί έχουν εντοπιστεί στην περιοχή της Ραφήνας, ανάμεσα στον Νέο Βουτζά και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει ένα καμένο όχημα πίσω από τον οδό Μαζαράκη και προς τη λεωφόρο Μαραθώνος και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στον ΑΝΤ1, πρόκειται για μία τριμελή οικογένεια, με ένα παιδί και έναν ακόμα συγγενή τους, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν και απανθρακώθηκαν μέσα στο εν κινήσει αυτοκίνητό τους, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 50, από την ώρα όμως της τελευταίας ενημέρωσης έχουν προστεθεί τουλάχιστον έξι στην τραγική λίστα.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται σε 50 επισήμως, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά τους 80. Για το λόγο αυτόν, έχει ανοίξει ανεπίσημα μία ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία ο καθένας μπορεί να ανεβάσει τις φωτογραφίες του συγγενούς που αγνοείται. 

Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε περίπου 70, με 11 εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και 11 παιδιά, ενώ συνολικά 100 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Παράλληλα, στο νεκροτομείο του Σχιστού έχει ξεκινήσει και το έργο της αναγνώρισης των νεκρών, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να γίνει μέσω εξέτασης DNA. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι έχει επιστρατεύσει τους ιατροδικαστές της Αθήνας και του Πειραιά, ώστε να προχωρήσει γρήγορα το έργο.