X

Εκκένωση οικισμών στους Αγίους Θεοδώρους

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στη μεγάλη φωτιά που κατακαίει από χθες τα Γεράνεια Όρη. Προληπτική εκκένωση οικισμών.

Ant1news

Εντολή για την προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών γύρω έδωσε ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γ.Γκιώνης.

Πρόκειται για τους οικισμούς Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι, στο Λουτράκι, καθώς και κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι.

Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, «η απόφαση για προληπτική εκκένωση ελήφθη επειδή το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέτα "πέρασε" στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα».

Όπως πρόσθεσε, «στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες». Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Ζεμενό, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε ότι «δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές».

Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το πρωί στα Γεράνεια Όρη παρουσιάζει αναζωπυρώσεις, με την τελευταία να απειλεί τους οικισμούς προς το Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου.