X

ΔΕΗ: διαγραφή οφειλών των πυρόπληκτων

Η διοίκηση της Επιχείρησης εκφράζει έμπρακτα την υποστήριξή της στις οικογένειες που επλήγησαν από τον πύρινο εφιάλτη.

Ant1news

Ως ελάχιστο δείγμα έμπρακτης υποστήριξης στους συμπολίτες μας που επλήγησαν, η διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε τη διαγραφή των οφειλών για ηλεκτρική ενέργεια (ανταγωνιστική χρέωση λογαριασμού), η οποία έχει καταναλωθεί από 1/1/2018 έως σήμερα, για τις οικίες και τα καταστήματα που καταστράφηκαν, καθώς και για τις οικίες των οικογενειών των θυμάτων της χθεσινής τραγωδίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι για παλαιότερες οφειλές θα υπάρξουν πολύ γενναίες ρυθμίσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τα θύματα της χθεσινής πύρινης λαίλαπας που έπληξε τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και σε όσους συμπολίτες μας υπέστησαν υλικές καταστροφές.   

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης σημείωσε «αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Αφορά όχι μόνο τους ανθρώπους των οποίων τα σπίτια και οι επαγγελματικές στέγες καταστράφηκαν, αλλά και τα σπίτια που είχαν θύματα. Σε ότι αφορά παλαιότερες οφειλές θα υπάρξουν πολύ μεγάλες διευκολύνσεις.

Εξηγώντας τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, σημείωσε ότι θα πρέπει οι πληγέντες, όταν θα πάρουν τα πιστοποιητικά από τον Δήμο, από τις Αρχές, που θα αναφέρουν την κατάσταση της περιουσίας τους, των σπιτιών τους, να τα προσκομίζουν στα καταστήματα της ΔΕΗ και αμέσως θα γίνεται η διαγραφή των οφειλών που έχουν.

Επεσήμανε πως όταν οι Αρχές κάνουν τις επιθεωρήσεις στα σπίτια και δώσουν τα ανάλογα πιστοποιητικά, «θα δοθούν λεπτομερείς οδηγίες και προς τα καταστήματα και προς τους ίδιους ώστε να ξέρουν τι δικαιούνται», αναφέροντας ότι «η ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει το θέμα με τη μεγαλύτερη δυνατή γαλαντομία» και πως δεν θα υπάρξει ταλαιπωρία των πολιτών στην όλη διαδικασία.