X

Δυνατό μπουρίνι “χτύπησε” την Αττική (εικόνες)

Ποτάμια και πάλι οι δρόμοι. Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική. Έκλεισαν σταθμοί του μετρό και λεωφόροι. "Μείνετε σπίτια σας" λέει η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Ant1news

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε πολλές περιοχές της Αττικής, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων, καθώς και για παροχές βοήθειας.

Ενδεικτικά, οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από τους κάτωθι δήμους: Αθηναίων, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγίας Παρασκευής, Παπάγου – Χολαργού, Φιλοθέης – Ψυχικού, Νέας Ιωνίας και Γαλατσίου. Άμεσα συγκροτήθηκαν 51 συνεργεία με 135 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Προτεραιότητα δόθηκε σε 17 περιπτώσεις που αφορούσαν μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, οι οποίες ελέχθησαν.

Προβλήματα και στο δίκτυο του μετρό προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση. Συγκεκριμένα, κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό «Πανόρμου» λόγω της έντονης συσσώρευσης νερού στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονται χωρίς όμως να κάνουν στάση.

Νωρίτερα πρόβλημα σημειώθηκαν για περίπου 15 λεπτά και στο σταθμό του μετρό «Νομισματοκοπείο» καθώς δεν υπήρχε φωτισμός λόγω διακοπών ρεύματος.

 

 

Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έκλεισαν δρόμοι και κεντρικές λεωφόροι στην Αθήνα, όπως η Μεσογείων, στο ύψος της υπόγειας γέφυρας στην Κατεχάκη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξέδωσε σύσταση προς του πολίτες:.

 

Κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων αποφεύγουμε:

  • να διασχίζουμε χειμάρρους & ρέματα, πεζή ή με όχημα (και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή τους)
  • τις εργασίες υπαίθρου & δραστηριότητες σε θαλάσσιες & παράκτιες περιοχές
  • τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα & πινακίδες».

 

Απίστευτες είναι οι εικόνες από τον Περισσό σε κεντρικό δρόμο κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι στην Αττική, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τους Αμπελόκηπους. 

 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα, αφού και χθες πλημμύρησαν δρόμοι από την ισχυρή νεροποντή. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την Μεσογείων στο ύψους του Νομισματοκοπείου αλλά και στην Αγία Παρασκευή.

 

 

 

Αίσθηση προκαλεί μια φωτογραφία που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου "Σωτηρία" να έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πισίνα...

 

Λίγη ώρα αργότερα στο "φως" της δημοσιότητας ήρθε κι ένα βίντεο από το πλημμυρισμένο εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου και συγκεκριμένα έξω από τα χειρουργεία:

Στο όριό του έφθασε νωρίτερα ο Ιλισσός ποταμός λόγω της έντονης βροχόπτωσης: