X

Μαυροειδάκος στον ΑΝΤ1: δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι της Αστυνομίας (βίντεο)

Καταγγελία σοκ για την πυρκαγιά στο Μάτι από τον Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο. Τι είπε στον ΑΝΤ1 για το υπερσύγχρονο σύστημα «sepura».

Ant1news

Σε μια καταγγελία σοκ, για την πυρκαγιά στο Μάτι, προχώρησε ο Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί στις 7».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, οι ασύρματοι της αστυνομίας δεν λειτουργούσαν.

«Με τα κινητά τηλέφωνα οι αστυνομικοί έκαναν προσπάθεια να συντονιστούν», τονίζει ο ίδιος καταγγέλλοντας πως το υπερσύγχρονο σύστημα «sepura» δεν λειτουργούσε.

Οι αστυνομικοί ήταν εν ολίγοις αναγκασμένοι να επικοινωνούν μόνο με τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς ακόμα και όταν εντοπίζοντας νεκροί στα αποκαΐδια, δεν μπορούσαν να ενημερωθούν οι αρμόδιοι.

Μαθιόπουλος: Μέχρι τις 22:30 της Δευτέρας είχαμε παραλάβει 4 νεκρούς από το Μάτι

«Από τις 20:41 που δόθηκε η πρώτη κλήση από την πυροσβεστική κατά διαστήματα έρχονταν πληροφορίες ότι βρέθηκαν 4 άτομα απανθρακωμένα,» είπε από πλευράς του ο πρόεδρος Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Εμείς τους πρώτους τέσσερις νεκρούς τους παραλάβαμε από τις 21:50 μέχρι τις 22:30. Μέχρι τις 22:30 της Δευτέρας είχαμε παραλάβει 4 νεκρούς από το Μάτι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαθιόπουλος.