X

Φιλίππου στον ΑΝΤ1: Δευτερευούσης σημασίας το αν δόθηκε εντολή εκκένωσης στον Μπουρνούς (βίντεο)

«Κόντρα» του Δημάρχου Ραφήνας με τον Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας για τα πλαστά έγγραφα.

Ant1news

Στο «Καλοκαίρι Μαζί στις 7» μίλησε για την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου που ο Δήμαρχος Ραφήνας κατήγγειλλε νωρίτερα ότι δεν έγινε ποτέ και ο Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος απουσίαζε από την Αθήνα την περασμένη Δευτέρα.

Όπως είπε, ο ίδιος έλαβε φαξ στις 18:50 για την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού, το οποίο έφερε την υπογραφή της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ενώ την ίδια στιγμή εστάλη το σχετικό sms στους Δημάρχους.

Ως προς την ώρα της σύγκλησης του Οργάνου, συμφώνησε με τον Δήμαρχο Ραφήνας ότι ήταν στις 20:30, ενώ τόνισε ότι όσοι συμμετείχαν έχουν κρατήσει και τα πρακτικά της. Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, δεν υπάρχει το όνομα του Βαγγέλη Μπουρνούς στα πρακτικά, καθώς απουσίαζε δικαιολογημένα, αφού βρισκόταν στο πύρινο μέτωπο.

Ερωτηθείς αν δόθηκε εντολή εκκένωσης στον Δήμαρχο Ραφήνας, ο Π.Φιλίππου απάντησε πως δεν γνωρίζει, ενώ χαρακτήρισε «δεύτερον» το αν δόθηκε ή όχι η σχετική εντολή, αφού ο Β.Μπουρνούς βρισκόταν μέσα στη φωτιά.

Ο ίδιος ο Β.Μπουρνούς σε νέα του παρέμβαση στο «Καλοκαίρι Μαζί στις 7» σημείωσε πως ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ κανένα μήνυμα για τη συνεδρίαση, αφού όπως είπε υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου του είναι αντιδήμαρχος, ο οποίος βρισκόταν εκτός και εγκλωβισμένος από τη φωτιά της Κινέτας.

Κληθείς να αιτιολογήσει το ποια είναι η πλαστογράφηση, ο Β.Μπουρνούς είπε ότι δεν του δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης, όπως αναφέρεται στην 6η σελίδα των πρακτικών, καθώς και το ότι στην προτελευταία σελίδα των πρακτικών αναφέρεται το όνομα του Δημάρχου Διονύσου, ο οποίος διαβεβαίωσε μέσω ΑΝΤ1 ότι είχε φύγει νωρίς.