X

Μάχη για τις ευθύνες πάνω από τις στάχτες

Οι αρμόδιοι επιχείρησαν να συντονιστούν αφού είχαν καεί δεκάδες άνθρωποι. Επιμένει στις καταγγελίες για πλαστογραφία ο Δήμαρχος Ραφήνας.

Ant1news

Συνεχίζεται το «πινγκ πονγκ» των ευθυνών για την φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Πυροσβεστική, Περιφέρεια και Δήμοι αποτινάσσουν την ευθύνη από επάνω τους, ενώ φαίνεται πως επιχείρησαν να συντονιστούν μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και αφού η φωτιά είχε σβήσει!

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής, Π. Φιλίππου, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Μαζί στις 7», στην εν λόγω συνεδρίαση του συντονιστικού επιχειρήθηκε να γίνει μια αποτίμηση της κατάστασης, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το τι θα μπορούσε να γίνει.

Από πλευράς της η Γ.Γ του Δήμου Μαραθώνος, Π. Μικελοπούλου, δεν θέλησε να σχολιάσει για το εάν ήταν πλέον αργά όταν οργανώθηκε το συντονιστικό, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν συζητήθηκε ζήτημα εκκένωσης.

Πρόσθεσε δε ότι στη συνεδρίαση, το κρίσιμο εκείνο βράδυ της φονικής πυρκαγιάς, δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, αλλά ούτε και εκπρόσωπος του Δήμου Ραφήνας.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, σε νέες του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι τον κάλεσαν στις 19.56 για να βρίσκεται στις 20:00 στην Παλλήνη, στο συντονιστικό που συνεδρίαζε.

«Εγώ ήμουν στις φωτιές και όχι κάπου αλλού για τα τυπικά» δήλωσε ο κ. Μπουρνούς, ο οποίος επιμένει στα περί πλαστογράφησης εγγράφων, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα.