X

Πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο της παραίτησης Τόσκα

«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση. Τα σενάρια για ανασχηματισμό και οι διαφορετικές προσεγγίσεις κυβερνητικών στελεχών για τις ευθύνες της τραγωδίας.

Ant1news

Έντεκα μέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, ο Νίκος Τόσκας, υπέβαλλε στον πρωθυπουργό την παραίτηση του, από την θέση ταυ αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο Πρωθυπουργός αυτή τη φορά έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συνεργασία τους, ενώ οι αρμοδιότητες του πέρασαν στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν λόγο για καθυστερημένη ευθιξία και επικοινωνιακό χειρισμό.

Σήμερα μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία, επανήλθε και σε ανακοίνωση της τονίζει ότι οι ευθύνες για την τραγωδία έχουν ονοματεπώνυμο κι αυτό είναι: Αλέξης Τσίπρας.

Η παραίτηση του κ. Τόσκα επανέφερε στο προσκήνιο τις συζητήσεις και τα σενάρια για ανασχηματισμό.

Ο ίδιος ο κ. Τόσκας σε ανακοίνωση του ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος τόσων ανθρώπων ξεπερνάει τη βούληση του να συνεχίσει το έργο του.

Οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις για τις τυχόν ευθύνες σε πρόσωπα και μηχανισμούς για την τραγωδία στο Μάτι, συνεχίζονται και σήμερα, με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, να δηλώνει ότι ο μηχανισμός λειτούργησε αποτελεσματικά, αλλά ο τελικός αριθμός των νεκρών «θολώνει» την εικόνα.

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δήλωσε ότι δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλα τέλεια, όταν υπάρχουν τόσοι νεκροί.