X

Μία παραίτηση και μία… πρόκληση

Πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Τόσκα. Οργή της αντιπολίτευσης για τις προκλητικές δηλώσεις Πολάκη. Η απάντηση του αν. υπουργού Υγείας.

Ant1news

Του Γιάννη Τσακίρη

Ο Νίκος Τόσκας μετά την παραίτηση του, παρέδωσε τη σκυτάλη στον Πάνο Σκουρλέτη λέγοντας πως μετά τα όσα έγιναν δεν μπορούσε να παραμείνει στη θέση του.

«Η συνείδηση μου που επέβαλλε από την πρώτη στιγμή να καταθέσω στον πρωθυπουργό την παραίτηση μου, ήταν το αυτονόητο και το ελάχιστο. Έλεγα πως δεν είμαι βιδωμένος στην καρέκλα, κάποιοι δεν με πίστευαν. Δεν ήμουν επαγγελματίας πολιτικός, ούτε προλαβαίνω να γίνω» δήλωσε ο  πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Οι νεκροί δεν θα γυρίσουν...»

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση ενώ ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές: «Όταν έφτασε η ώρα του απολογισμού, όλοι λυγίσαμε. Τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, οι παραλίες θα γεμίσουν ξανά παιδικές φωνές, όμως οι νεκροί δεν θα γυρίσουν. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε, να βρούμε τρόπους για να μη ζήσουμε ξανά τέτοια τραγωδία. Μόνο τότε η συγνώμη θα έχει αξία».

Αλλαγές στην Πολιτική Προστασία

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης που παρέλαβε τις αρμοδιότητες του υπουργείου ξεκαθάρισε πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στην πολιτική προστασία και οι νόμοι να εφαρμόζονται.

 «Ο Νίκος ο Τόσκας θεωρώ πως έκανε μια εξαιρετική δουλειά, θα ήταν άδικο να περιοριστούμε και να τον κρίνουμε με βάση τα γεγονότα των τελευταίων ημερών» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Οι νεκροί θολώνουν την εικόνα»

Κι ενώ η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος για τους δεκάδες ανθρώπους που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο Παύλος Πολάκης προκαλεί για ακόμη μια φορά, δηλώνοντας πως ο αριθμός των νεκρών θολώνει την εικόνα της κυβέρνησης.

 «Το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, ανταποκρίθηκαν θετικά και λειτούργησαν αποτελεσματικά, όσο και αν ο τελικός αριθμός θυμάτων "θολώνει" την εικόνα. Λάθη και αστοχίες μπορεί να έγιναν μέσα στο ξεδίπλωμα της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα κι αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες, είπε ο κ. Πολάκης στο ΑΠΕ/ΜΠΕ .

ΝΔ: Ύβρις η δήλωση Πολάκη

«Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού.  Άλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ  

 «Η συνέντευξη του κυρίου Πολάκη, είναι ντροπιαστική, δεν μπορεί να στέκεται αυτός ο άνθρωπος ως υπουργός Υγείας, όταν βγαίνει και λέει αυτά» τόνισε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. 

Πολάκης: είμαστε πολύ καθαροί για να μπορέσετε να μας βρωμίσετε με τη λάσπη σας

Βολές κατά πάντων εξαπολύει ο Παύλος Πολάκης μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του ότι «ο μηχανισμός λειτούργησε αποτελεσματικά αλλά ο αριθμός των θυμάτων θόλωσε την εικόνα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε ανάρτηση στο facebook αναφέρει μεταξύ άλλων : «έχω δώσει χιλιάδες ώρες από τη ζωή μου για να σώσω ανθρώπους στο χειρουργείο και στις Μονάδες εντατικής θεραπείας ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!! Εσάς όμως έχει ΘΟΛΩΣΕΙ το μάτι σας από το ΜΙΣΟΣ απέναντι σε αυτή τη κυβέρνηση που σας έκοψε το τσάμπα χρήμα διαφήμισης ,δεν σας αφήνει να κάνετε "δουλειές ",βγάζει τη χώρα απ’  τα μνημόνια και τη χρεωκοπία που η κλεψιά των πολιτικών και οικονομικών σας αφεντικών την εριξε !!!!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ !! Είμαστε πολύ καθαροί για να μπορέσετε να μας βρωμίσετε με τη λάσπη σας».

Ρένα Δούρου: κανείς δεν λέει ότι όλα έγιναν τέλεια

Σε άλλο μήκος κύματος η Ρένα Δούρου. Αφού ξεκαθάρισε πως κανείς δεν μπορεί να λέει ότι έγιναν όλα τέλεια τη στιγμή που υπάρχουν νεκροί, προανήγγειλε ουσιαστικά νέες καρατομήσεις στην κυβέρνηση.

 «Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και θα πράξει αναλόγως όταν έλθει η ώρα. Αν κάποιοι προσπάθησαν να τον παραπλανήσουν ή να εξωραΐσουν καταστάσεις, είμαι σίγουρη ότι την ώρα που πρέπει θα πάρουν την απάντησή τους» δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής στην Εφημερίδα των Συντακτών.