X

Guardian: η ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει αντιδράσεις για τη μεταγωγή Κουφοντίνα

Σε «φυλακές πολυτελείας» μεταφέρεται το πρώην ηγετικό στέλεχος της «17 Νοέμβρη» σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ant1news

Στις αντιδράσεις, που έχει πυροδοτήσει εντός και εκτός συνόρων η μεταγωγή Κουφοντίνα σε «φυλακές πολυτελείας», όπως τις χαρακτηρίζει, αναφέρεται σε άρθρο του ο Gaurdian. Παραθέτει τις ανακοινώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι κάποτε τα μέλη της 17 Νοέμβρη ήταν στις πρώτες θέσεις της λίστας των καταζητούμενων των ΗΠΑ, ενώ υπενθυμίζει την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση για «μεταχείριση με το γάντι» του εκτελεστή της οργάνωσης, με αφορμή τις άδειες εξόδου, που έχει λάβει.

«Η ελληνική κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες αντιδράσεις για την απόφασή της να μεταφέρει το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη από φυλακές υψίστης ασφαλείας σε φυλακές "πολυτελείας" ανοιχτού τύπου» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. «Ουάσιγκτον και Άγκυρα συμμετείχαν στη δημόσια κατακραυγή για την μεταγωγή του εκτελεστή σε αγροτικές φυλακές, όπου θα μαζεύει φρούτα και θα καθαρίζει» συμπληρώνει.

Παραθέτει τις ανακοινώσεις των ΥΠΕΞ των δύο χωρών και θυμίζει συνοπτικά τη δράση της οργάνωσης, ενώ επισημαίνει και τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στο εσωτερικό της χώρας, που όπως αναφέρει, εξακολουθεί να είναι σε αναταραχή από την αποτυχία των αρχών να προστατεύσουν τους πολίτες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής.

Η κυβέρνηση, σημειώνει ο Guardian, απορρίπτει τις κατηγορίες για ειδική μεταχείριση, υποστηρίζοντας ότι στη μεταγωγή του τηρήθηκε η νομιμότητα και ότι θα συνεχίσει να εκτίει κανονικά την ποινή του.