X

Συνεχίζονται οι δράσεις των Γιατρών του Κόσμου στις πληγείσες περιοχές

Οι Γιατροί του Κόσμου στο πλευρό των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.

Ant1news

Συνεχίζονται οι έκτακτες δράσεις των Γιατρών του Κόσμου στις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Όπως αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου: «Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζονται οι στοχευμένες ενέργειες των Γιατρών του Κόσμου για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική στις 23 Ιουλίου. Έχοντας ήδη καλύψει με ιατρική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη 236 ανθρώπους, παραμένουμε σε επαγρύπνηση ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε σε όσους παραμένουν σε ανάγκη. Η ανείπωτη καταστροφή που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων ενώ παράλληλα σημείωσε ανυπολόγιστες υλικές και περιβαλλοντικές ζημιές, μας έθεσε απευθείας στο πλευρό όλων αυτών των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Από τις 24 Ιουλίου είμαστε σε στενή συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και βρισκόμαστε καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα με δύο βάρδιες από τις 09:30 έως τις 19:30 στο Κέντρο Υγείας και στο Δημαρχείο της Ραφήνας. Στα δύο αυτά σημεία, τα κλιμάκια μας παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και ψυχολογική υποστήριξη με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Στην περιοχή συνεχίζουν να πραγματοποιούνται καθημερινά επισκέψεις Πόρτα – Πόρτα με στόχο να εξακριβώσουμε αν υπάρχουν ακόμη πληγέντες που έχουν επιπρόσθετες ανάγκες.

Η καθημερινή μας παρουσία στα παραπάνω σημεία θα συνεχιστεί για όσο διάστημα είναι απαραίτητη η συνδρομή μας και προκειμένου να καλύψουμε τις ιατρικές και ψυχολογικές ανάγκες των κατοίκων που βίωσαν τη βιαιότητα αυτής της εμπειρίας».