X

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Ο Γιάννης Καπάκης υπέβαλλε την παραίτηση του στον υπουργό Εσωτερικών. Ποιος είναι ο νέος ΓΓΠΠ.

Ant1news

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν πλέον οι αποχωρήσεις, που ξεκίνησαν με την παραίτηση του μέχρι πρότινος αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Το πρωί  της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, επισκέφθηκε τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και του υπέβαλλε την παραίτηση του, στον απόηχο της τραγωδίας με τους 91 μέχρις στιγμής νεκρούς από την φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος τοποθέτησε στην θέση του, τον Ιωάννη Ταφύλλη. Ο κ. Ταφύλλης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής.

Της παραίτησης Καπάκη είχε προηγηθεί χθες η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, κατά την οποία «καρατομήθηκαν» οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις παραιτήσεις και τις αποπομπές μετά την τραγωδία στο Μάτι, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι:

Οι αποπομπές και οι παραιτήσεις διαφόρων υπηρεσιακών στελεχών, έχουν μοναδικό στόχο να κρύψουν τη βασική και κύρια ευθύνη των πολιτικών προϊσταμένων τους, δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που όξυνε τα προβλήματα υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της.

Άλλωστε, ήταν η ίδια η κυβέρνηση που απαντούσε καθησυχαστικά στις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΚΚΕ, για λήψη μέτρων. Η ευθύνη βαραίνει πάνω απ’ όλα την ίδια και κανένα επικοινωνιακό κόλπο δε μπορεί να το συγκαλύψει.