X

Διαμεσολάβηση του Κατάρ για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εθνικής Άμυνας του εμιράτου.

Ant1news

Τη βούληση της χώρας του να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών εξέφρασε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας του Κατάρ κατά τη συνάντηση με τον Πάνο Καμένο.

"Εμείς με τους φίλους μας στην Τουρκία μπορούμε να συμβάλλουμε στην διευκόλυνση του διαλόγου σχετικά με ορσιμένα ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα." ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του  Dr. Khalid Al - Attiyah

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συμπαράσταση που εξέφρασε ο Καταρινός ομόλογος του, με δεδομένες τις ανεπτυγμένες διμερείς σχέσεις του εμιράτου με την Τουρκία. Παράλληλα, εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος του Κατάρ με το συμβούλιο συνεργασίας του Κόλπου.

Επίσης, υπενθύμισε ότι το Κατάρ ήταν η μοναδική χώρα που επένδυσε στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών εξήραν το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας - τεχνολογικό, οικονομικό, κλπ, και συμφώνησαν στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων στο επίπεδο της αμυντικής βιομηχανίας, ιδιωτικής και κρατικής καθώς και στην εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ στην Ελλάδα.