Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, προτείνει τον κλασσικό - παραδοσιακό ντάκο με ντομάτα και τυρί ως το ιδανικό γεύμα για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Ο ντάκος, το παξιμάδι από κριθάρι, προσφέρεται σε όλα τα εστιατόρια της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα και στη Βιέννη πωλείται σε ελληνικά delicatessen.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ντάκος ήταν το πιάτο των φτωχών στην Ελλάδα ενώ στην Κρήτη ο παραδοσιακός τρόπος που φτιάχνεται είναι συνήθως με τη μυζήθρα, ένα τυρί κρέμα από αιγοπρόβειο γάλα.