X

“Φωτιά” η Αντιπολίτευση μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για τη νέα Πολιτική Προστασία

Επικριτικές ανακοινώσεις από Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και Σταύρο Θεοδωράκη.

Ant1news


Δεν έπεισαν την Αντιπολίτευση οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας

«Ναι μεν, αλλά» από τη Νέα Δημοκρατία η οποία προβάλλει ενστάσεις για τη στελέχωση του νέου φορέα "με κομματικούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ".

Κίνημα Αλλαγής: νέο αφήγημα Τσίπρα πάνω στα αποκαΐδια

«Όποιες αλλαγές κι αν προτείνουν, η ανικανότητα τους είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη και δεν προδικάζει τίποτε καλό για το μέλλον» σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για «νέο αφήγημα Τσίπρα πάνω στα αποκαΐδια».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, «δεκαεπτά ολόκληρες μέρες μετά την εθνική τραγωδία, ακούσαμε σήμερα τον κ. Τσίπρα να ψελλίζει κάτι για παραλείψεις και αδυναμίες... Μετά από 24 νεκρούς στη Μάνδρα και 93 στο Μάτι αποφάσισαν στην κυβέρνηση ότι κάτι πρέπει να κάνουν με την Πολιτική Προστασία».

«Για τα πώς και τα γιατί της τραγωδίας που ψάχνει ο κ. Τσίπρας, τον λόγο έχει μόνο η δικαιοσύνη» καταλήγει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

ΚΚΕ: φτηνό επικοινωνιακό κόλπο

«Μόνο ως φτηνό επικοινωνιακό κόλπο μπορεί να θεωρηθεί ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είδαν το “φως το αληθινό” δέκα ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, όταν επί 3 χρόνια συνεχίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποβαθμίζοντας τους τομείς δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, διατηρώντας το υπάρχον νομικό πλαίσιο, αλλά και εντείνοντας την εμπορευματοποίηση σε δάση, αιγιαλούς, για χάρη των επενδύσεων» σημειώνει το ΚΚΕ.

Όπως εξηγεί «στην πραγματικότητα το σχέδιό τους στοχεύει στην επιτάχυνση των σχεδιασμένων, από χρόνια, αναδιαρθρώσεων στον τομέα της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης, που προβλέπουν τη μετατόπιση της ευθύνης από την ολοκληρωμένη δομή του κρατικού μηχανισμού στο όνομα του εθελοντισμού».

Θεοδωράκης: το μοντέρνο κράτος δεν θέλει ανίκανους κομματάρχες

«Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον κ. Τσίπρα ότι δεν αναλαμβάνει σήμερα πρωθυπουργός. Όπως επίσης ότι η παράταξη που ηγείται είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το μοντέρνο και αποτελεσματικό κράτος που ξαφνικά ανακάλυψε και ζητάει, θέλει αλλά μυαλά και όχι ανίκανους κομματάρχες, γεμάτους ιδεοληψίες», σχολίασε στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης..