X

Ερντογάν: αυτοί έχουν τα δολάρια τους κι εμείς τον θεό

Την ώρα που η τουρκική λίρα έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της έναντι του δολαρίου, ο «Σουλτάνος» αντιμετωπίζει την κρίση με επικλήσεις στα θεία…

Ant1news

Έκκληση στο λαό του να σώσει την οικονομία της χώρας απηύθυνε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την επαρχία Μπαϊμπούρτ της κεντρικής Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος ξεκίνησε εκστρατεία για να αποδώσει ευχαριστίες στους πολίτες του, που πριν από ένα ενάμιση μήνα τον έβγαλαν και πάλι Πρόεδρο, και ειδικά από το Μπαϊμπούρτ, καθώς ήταν ο νομός που έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό νίκης σε όλη την επικράτεια, δηλ. πάνω από 80%.

Αντί για ευχαριστίες όμως τώρα εκλιπαρεί… Σε όλη την ομιλία του καλούσε τους πολίτες του, αν έχουν ευρώ ή δολάρια κάτω από το στρώμα, να σπεύσουν να τα αλλάξουν σε εγχώριο νόμισμα, δηλαδή σε τουρκικές λίρες, ‘ώστε όλοι οι οίκοι και όλοι αυτοί που παίζουν με το συνάλλαγμα να πάρουν την απάντησή μας’, όπως είπε. «Πρόκειται για μία πατριωτική μάχη, αυτή θα είναι η απάντηση του έθνους μας σε όσους μας κηρύσσουν οικονομικό πόλεμο. Δεν πρόκειται να χάσουμε τον οικονομικό πόλεμο», τόνισε.

Στη συνέχεια κάλεσε το λαό να αγνοήσουν τις εκστρατείες κατά της Τουρκίας. «Εκείνοι μπορεί να έχουν δολάρια, εμείς έχουμε το λαό μας και το Θεό», ενώ στη συνέχεια ζήτησε υπομονή από το λαό. «Ζητώ την υπομονή σας και το πάθος σας», είπε για να συνεχίσει ότι «θα εργαστούμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία χώρα σύγχρονη με όλους και τους 81 νομούς της, Θεού θέλοντος. Να ξέρετε μόνο ότι τώρα είμαστε καλύτερα από χθες και αύριο θα είμαστε καλύτερα από σήμερα. Μην ανησυχείτε», καθησύχασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και για να τονώσει το εθνικό φρόνημα του λαού, καθώς αναγάγει πλέον την οικονομία και αυτήν σε πόλεμο ξένων εναντίον της Τουρκίας, αναρωτήθηκε: «Ένα έθνος που δεν φοβήθηκε από τανκς και αεροπλάνα, θα φοβηθεί από τέτοιες απειλές; «Όποιος εμπιστεύεται την Τουρκία, όποιος επενδύει στην Τουρκία σίγουρα θα κερδίσει αν περπατήσει μαζί με την Τουρκία. Όποιος λογαριάζει μικρόψυχα ότι η Τουρκία θα χάσει την αξία της, να είστε σίγουροι ότι αύριο θα το μετανιώσει πικρά» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.