X

Είναι μόλις 6 ετών, αλλά μοιάζει με υπερήλικα (εικόνες)

Το αγοράκι πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Ehlers-Danlos. Πριν ακόμη καλά-καλά περπατήσει, παρουσίαζε εικόνα ηλικιωμένου άνδρα.

Ant1news

Ο 6χρονος Γερνάρ Αλιμπέκοφ, από το Καζακστάν, διαγνώσθηκε με το σύνδρομο Ehlers-Danlos όταν ήταν μόλις ενός μηνός.

Πρόκειται για μία σπάνια γενετική διαταραχή, εξαιτίας της οποίας εμφανίζει την εικόνα ενός ηλικιωμένου άνδρα που πάσχει από νανισμό.

Η μητέρα του, Ζιμπένσα, αναζήτησε τη συνδρομή πλαστικού χειρουργού, για να βοηθήσει το παιδί της. Ωστόσο, οι προσπάθειές της έπεσαν στο κενό, καθώς ενημερώθηκε από νοσοκομείο της Αστάνα πως δεν επιτρέπεται τέτοιου είδους επέμβαση σε ανήλικο και παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ιδιαίτερη περίπτωση, δεν μπορούσαν να παραβούν τους κανονισμούς.

Μπλεγμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, η οικογένεια έκανε έρανο για να συγκεντρώσει τα χρήματα που θα κάλυπταν το κόστος της επέμβασης σε νοσοκομείο του εξωτερικού.

 

 

Ωστόσο, οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί στο Καζακστάν εκτιμούν πως δεν πρόκειται να δει αισθητή βελτίωση. «Είναι μία σπάνια ασθένεια και ακόμη και έπειτα από μία πλαστική, η κατάσταση του δέρματος δεν πρόκειται να παρουσιάσει βελτίωση», σύμφωνα με την γιατρό Όλγα Λόσεβα, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror.