X

Ξεκίνησαν οι πρώτες κατεδαφίσεις “κόκκινων” κτιρίων στο Μάτι

Πιστοποιημένη εταιρεία που έχει επιστρατευτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναλαμβάνει την διαχείριση επικίνδυνων υλικών.

Ant1news

Δύο σπίτια που είχαν χαρακτηριστεί «κόκκινα», από τους αρμόδιους μηχανικούς, μετά την καταστροφική φωτιά στην Ανατολική Αττική, κατεδαφίστηκαν σήμερα. Οι κατεδαφίσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, με άλλα κτίρια.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει το ίδιο να προβεί στο έργο των κατεδαφίσεων και στην απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες, ενώ υπενθύμισε ότι χορηγείται το επίδομα ενοικίου για όσους δεν μπορούν να επισκευάσουν το σπίτι τους ή για όσο διαρκεί η επισκευή.

Παράλληλα, πιστοποιημένη εταιρεία που έχει επιστρατευτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από αίτημα του δημάρχου Ραφήνας, αναλαμβάνει από σήμερα την διαχείριση επικίνδυνων υλικών (π.χ. ελενίτ και καμινάδες, που αποτελούν εστία αμίαντου ιδιαίτερα επιβλαβές στοιχείου για τον άνθρωπο) και την εναπόθεσή τους σε πιστοποιημένα σημεία από την ΕΕ.

Συνεργεία με ειδικές στολές θα βρίσκονται αύριο το πρωί στην οδό Δυάδων, στο Κόκκινο Λιμανάκι, για να κάνουν αποψίλωση και να απομακρύνουν τα επικίνδυνα υλικά.