X

Ολονύχτιο θρίλερ με Γάλλους ορειβάτες στον Ταΰγετο

"Κόβει την ανάσα" το βίντεο απο την διάσωση τους, απο το Φαράγγι Ρίντομο. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ant1news

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, διέσωσε δύο Γάλλους ορειβάτες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο φαράγγι Ρίντομο Ταϋγέτου, σε υψόμετρο 1.950 μέτρων.

Το ελικόπτερο μετέφερε τους διασωθέντες στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην αεροπορική βάση Καλαμάτας, απ' όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Στην ενημέρωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει ότι «για τον απεγκλωβισμό τριών περιπατητών γαλλικής υπηκοότητας από δύσβατο σημείο στην περιοχή Ρίντομο Ταϋγέτου, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας στις 15:25 χθες. Άμεσα συγκροτήθηκε  ομάδα διάσωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την 1η Ε.Μ.Α.Κ.

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε σήμερα με την μεταφορά του ενός άνδρα, 45 ετών σε ασφαλές σημείο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ οι άλλοι δύο, ένας άνδρας και μια γυναίκα 45 και 35 ετών αντίστοιχα, παρελήφθησαν από Ε/Π της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας».

Βίντεο απο την διάσωση έδωσε στην δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία: