X

Μπλακ άουτ στην Αθήνα

Τεράστια προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές. Εκτός λειτουργίας γραμμή του ΜΕΤΡΟ και φανάρια. Δεκάδες εγκλωβισμοί σε ανανσέρ.

Ant1news

Χωρίς ρεύμα έμειναν το μεσημέρι της Τετάρτης πολλές περιοχές της Αθήνας για τουλάχιστον μία ώρα, ενώ πλέον η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, το Παγκράτι, την Καισαριανή, τη Δάφνη, αλλά και στο Φάληρο, καθώς και στα Μελίσσια και την Κηφισιά, αλλά και στις περιοχές της Παλλήνης, της Ανθούσας και του Γέρακα.Ενδεικτικό του εύρους του μπλακ άουτ είναι ότι χωρίς ρεύμα έμεινε ως ως και η Αίγινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα δημιουργήθηκε από έναν διακόπτη, με τους ανθρώπους του ΑΜΗΕ να κάνουν λόγο για αστοχία υλικού.

Εκτός λειτουργίας έμεινε  η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό.Ενω προβλήματα υπήρξαν και στην γραμμή 3 αλλά και στο ΤΡΑΜ. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίστηκε στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.

Αιτία του μπλακ αουτ είναι σοβαρή βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, που έχει προκαλέσει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές και πτώσης της τάσης σε άλλες συνοικίες. Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς λόγω της μη λειτουργίας των φαναριών, επικρατεί χάος σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες και τους δρόμους που συνδέονται με αυτές.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 120 κλήσεις για εγκλωβισμό ανθρώπων σε ασανσέρ σπιτιών και επιχειρήσεων. Πηγές του ΑΔΜΗΕ λένε ότι η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί μεταξύ 16:00 - 18:00, καθώς πολυπληθή συνεργεία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Οι ανακοινώσης του ΑΔΜΗΕ

Αρχικά εκδόθηκε ανακοίνωση από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ η οποία αναφέρει ότι «σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής. Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις».

Σε νεότερη του ενημέρωση ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι «στις 16.20 ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς  Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια.  Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος».

Κίνημα Αλλαγής: απαξιώνουν την ΔΕΗ, απαξιούν για τους πολίτες

Ο Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΚΙΝ.ΑΛ, Γιώργος Αρβανιτίδης, σχολιάζοντας το μπλακ άουτ στην Αθήνα, τόνισε ότι «η εγκατάλειψη της ΔΕΗ από την κυβέρνηση οδηγεί σε συνεχή περιστατικά διακοπών ρεύματος που οδηγούν σε ολοένα και πιο χαοτικές και επικίνδυνες καταστάσεις για χιλιάδες απελπισμένους πολίτες.

Στην δήθεν "μεταμνημονιακή" Αθήνα του 2018 βιώνουμε ελλείψεις της προπολεμικής Ελλάδας. Εκεί μας οδήγησαν οι πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι διαχειριστικές τους ανεπάρκειες και στα ενεργειακά θέματα.

Τι πρέπει να γίνει επιτέλους ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες από την έλλειψη αποτελεσματικού πλάνου συντήρησης και  ελέγχου των υποσταθμών της ΔΕΗ ;

Πότε το υπουργείο Ενέργειας θα ενσκήψει σοβαρά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ΔΕΗ;

Η διαρκής απαξίωση της ΔΕΗ δυστυχώς έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών, που μόνο τα υπερφίαλα διαγγέλματα του κ. Τσίπρα για καθαρές εξόδους δεν συμμερίζονται».