X

Αύξηση εσόδων έφερε το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς

Μεγάλη άνοδο στην έκδοση και ακύρωση εισιτηρίων μετά από το κλείσμο των πυλών.

Ant1news

Οι πύλες εισόδου και εξόδου στις αστικές συγκοινωνίες έκλεισαν με τη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, η επικύρωση εισιτηρίων και καρτών παρουσιάζει σημαντική αύξηση.

Η απαγόρευση επιβίβασης χωρίς εισιτήριο, αλλά και η εφαρμογή του μέτρου της εισόδου στα λεωφορεία μόνο από την μπροστινή πόρτα εκτόξευσαν την έκδοση εισιτηρίων στα 110.000 τεμάχια, έναντι 70.000 που εκδίδονταν πριν από το καθολικό κλείσιμο των πυλών.

Παράλληλα, οι προσφορές που «έριξε» στην αγορά ο ΟΑΣΑ με στόχο τη μετατόπιση των επιβατών στα μαζικά προϊόντα φαίνεται ότι είχε θετική ανταπόκριση από το κοινό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Είναι ενδεικτικό ότι ένα στα δύο εισιτήρια πωλούνται μέσω του πακέτου των δέκα εισιτηρίων που παρέχουν το 11ο δωρεάν.

Την ίδια στιγμή, η είσοδος στα λεωφορεία και τρόλεϊ μόνο από την μπροστινή πόρτα, παρά τα αρχικά προβλήματα, φαίνεται ότι έδωσε επίσης ώθηση στα έσοδα των συγκοινωνιακών φορέων. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για αύξηση των επικυρώσεων στα λεωφορεία κατά 200% και των εσόδων κατά 30%, από τα τέλη Ιουνίου οπότε και εφαρμόστηκε η υποχρεωτική είσοδος από την μπροστινή πόρτα.