X

Προφυλακιστέοι οι εμπρηστές της Ηλείας

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ως υπαίτιοι εμπρησμών από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση. Μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Ant1news

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι δυο Έλληνες, 32 και 36 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 21 Αυγούστου από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος.

Οι συλληφθέντες θεωρούνται υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμών από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση για δύο πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις, οι οποίες ξέσπασαν στις 20 και 21 Αυγούστου, στην περιοχή Γεράκι Ηλείας.

Οι προαναφερόμενοι οδηγήθηκαν στις φυλακές Ναυπλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως συμπληρώνονται 11 χρόνια από τον πύρινο εφιάλτη που έζησε η χώρα μας, τον “μαύρο” Αύγουστο του 2007, με απολογισμό 63 νεκρούς.

 

Μέχρι τις 30 Αυγούστου κάηκαν 1.500 σπίτια και 6.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς στέγη. Το ύψος των καταστροφών αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ. Η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, καθώς και 60.000 ζώα.

 

Οι περιοχές που επλήγησαν ήταν στους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας και Φθιώτιδας, με τον νομό Ηλείας να δέχεται το πιο εκτεταμένο και φονικό πλήγμα.